Panoramatur

Hva med en gruppetur til Sveits kombinert med en togtur med panoramautsikt gjennom de mektige sveitsiske Alpene? Med våre samarbeidspartnere i Sveits har vi funnet frem til en unik og opplevelsesrik rundtur med buss og tog for en rik opplevelse av landets majestetiske fjell.

 

Om rundreisen

Opplev vinduet til de sveitsiske alpene! Togreisen med Glacier Express begynner fra byen Zermatt med det verdenskjente fjellet Matterhorn og tar deg over 291 broer, gjennom 91 tunneler og over de sveitsiske alpene til vakre St. Moritz. Toget slynger seg behagelig gjennom fjerne daler, forbi robuste klipper, idylliske fjellandsbyer og gjennom Sveits sitt eget Grand Canyon, nemlig Rhine juvet. Med letthet klatrer toget oppover det høyeste punktet på Oberalppasset som ligger 2033 moh. Med de store panoramavinduene har man førsteklasses utsikt over det fascinerende landskapet og du får oppleve den spektakulære ruten gjennom fredet landskap som Jungfrau-Aletsch og Rhaetische Albula- og Berninabanen som står på UNESCOs verdensarvliste. Under hele reisen blir kulinariske delikatesser og god drikke tilberedt på togets eget kjøkken og serveres direkte til ditt setet.

Turen kan settes sammen og kombineres med andre aktiviteter etter kundens ønsker og behov. Hver tur blir tilpasset basert på interessene, størrelse av gruppen og antall dager. Vi har gode relasjoner med leverandører på transport, hoteller og restauranter og med vår erfaring, vet vi akkurat hvilken rute som passer gruppens forskjellige behov.

Beste reisetid: Hele året | Kapasitet: 10 – 200 personer

Opplevelser

Sveits tilbyr mange fritidsaktiviteter for små eller store grupper. Kombiner panoramaturen med andre aktiviteter som for eksempel:

 

KULTUR OG HISTORIE
Sveitserne har alltid opprettholdt og verdsatt sine egne lokale skikker, og på grunn av dette er Sveits et land med en enorm rikdom av kulturell aktivitet og levende tradisjoner. Til tross for at landet er veldig lite, har det fire nasjonale språk i tillegg til mange dialekter som har ført til blant annet et kulturelt skille mellom fjellet, de mange dalene og sentrum. Nesten overalt hvor du ferdes i landet, vil du bli møtt med ekte sveitsisk kultur. Å møte frittgående kuer og bønder i bunad på en skikkelig fjelltur er svært vanlig. Ta deg en tur til de sjarmerende landsbyene hvor du kan oppleve plutselig å stå midt i feiringen av landsbyens fineste ku, eller å observer en gjeng som står i en sirkel og jodler på tradisjonelt vis. I tillegg til dette er også Sveits kjent for å ha en rekke karnevaler og festivaler gjennom hele året med musikk, utkledning og dans. Som turist vil du komme tett inn på den sveitsiske kulturen og det er en hel masse å se, lære og oppleve.

 

AKTIVITETER OG ACTION
Til å være et relativt lite land, har Sveits virkelig vist besøkende et utrolig utvalg av severdigheter og aktiviteter. Det er noe for alle, fra friluftsentusiaster til matelskere og kulturfans. Enten du vil oppleve adrenalinfylte opplevelser, innendørs aktiviteter eller å se historiske monumenter, er mulighetene mange sommer som vinter. Med vår kunnskap om landet kan vi sette sammen et underholdene program med for eksempel: fallskjermhopping, rafting, eksepsjonelle turstier, fjellklatring, skiturer, terrengsykling, fjellkjøring, ridning, båtturer, temaparker, vannparker, seter med melkekyr, tradisjonelle dansekurs, jodlekurs, verdenskjente “Heidi i fjellet”-temapark i Alpene, og mye mer.

Mat

Maten i Sveits er en potpurri med inspirasjon fra forskjellige land. I Sveits kombinerer man nabolandets mattradisjoner og skaper sitt eget preg ved bruk av lokale råvarer. Noen typiske retter, som fondue, Älplermagronen og Swiss sjokolade regnes som ekte sveitsiske spesialiteter, men på grunn av landets flere nasjonaliteter tilbyr Sveits et rikt mattilbud på alle lokale steder. Smakfulle retter som Bernese Rösti, krydret pølse med purre fra Vaud, raclette med saftig kjøtt, friske grønnsaker med ekte sveitsisk ost på toppen og ribelmais fra St. Gallen, og en variant av mannagryn, med hvitfisk fra Bodensjøen, er noen av klassikerne som står på menyen. I tillegg til dette har Sveits verdensrekord på hele 350 forskjellige varianter av smakfulle pølser, og disse finnes overalt. Når det kommer til god drikke, er sveitsisk vin på god vei mot å være verdensledende. 

 

Shopping

Sveits er kjent for god kvalitet og utmerkede produkter, som gjør landet til et shoppingparadis. Det snakkes engelsk i de fleste butikker, så det er lett å kommunisere. Ethvert opphold i Sveits, uten å ha kjøpt en berømt sveitsisk klokke, er ufullstendig. Flotte klokker kommer i uendelige kombinasjoner av farger, størrelser, kvaliteter, ulike reimer og er generelt billigere i Sveits enn i andre land. Å besøke en av de mange butikkene som selger den verdenskjente Swiss sjokoladen, er også et ultimatum. La deg inspirere av flotte utforminger av sjokoladen som kommer i en rekke størrelser, former og smaker. Sveitserne er kjent for å være perfeksjonister og har en rekke fine antikviteter, vakker kunst og interessante bøker. Typiske sveitsiske produkter man bør legge merke til er: tekstiler, broderier, fine lommetørkler, lintøy, presisjonsinstrumenter, lommekniver, musikkbokser, treutskjæringer, keramikk og andre håndlagde produkter.

 

Reise

Med flyavganger direkte fra Norge til Zurich, er reiseveien veldig enkel. Flyreisen varer i ca. 2 timer. Ved ankomst i Zürich arrangerer vi transport for gruppen din til deres oppholdssted. Gjennom hele deres opphold kan vi ordne transport for å ta deres gruppe frem og tilbake til forskjellige steder.

 

Har du lyst å oppleve rundreise med panoramautsikt?

Vi setter sammen en unik reise for deg og ditt reisefølge.
Kontakt oss i dag for tilbud!

«Let us do the planning, while you enjoy the world»

    tilbake til Sveits